Les retallades a BTV són notícia

El primer objectiu que ens plantejàvem en obrir aquest blog s’ha acomplert. Una setmana després de publicar-hi la nota sobre les retallades a Barcelona Televisió, ja han deixat de ser invisibles per a la ciutadania. Tant el tancament de programes com la rebaixa de sous han estat notícia aquests dies en diferents mitjans.

Primer va ser una notícia breu a l’informatiu del migdia de RAC1. La ràdio del grup Godó es va limitar a advertir que l’Ajuntament de Barcelona retalla el 12% de BTV, la qual cosa comporta una rebaixa de sous, la no renovació de sis professionals i el tancament de programes.

EconomiaDigital_20-12-2012_El web Economia Digital va ser dels primers a informar de la retallada a BTV. De fet, es va avançar al nostre comunicat als mitjans i dos dies abans ja va publicar la notícia que Lavínia estava estudiant una retallada del 10% als sous dels seus treballadors a BTV. Allà explicava que el pressupost de Barcelona Televisió per a 2013 serà de 13,87 milions d’euros, en lloc dels 15,85 milions de 2012. Això vol dir que aquest any la televisió municipal li costarà a cada barceloní 0,68 euros al mes, lluny dels 2,88 euros per català que costa la CCMA o els 1,67 euros que cada espanyol aporta a RTVE.

Comunicacio21_19-12-2012_
Arran de la primera notícia a Economia Digital, també Comunicació21 es va fer ja ressò de la retallada al pressupost de BTV. La informació hi va aparèixer el 19 de desembre, sense concretar encara la distribució progressiva de la retallada salarial que els treballadors de Lavínia vam assumir en assemblea aquell mateix dia.

Ara_21-12-2012Des de la secció de mitjans del diari Ara, el periodista Àlex Gutiérrez va signar la notícia “BTV deixa sense programa Picó i Flavià”. Hi destacava el tancament dels programes respectius (Jo què sé! i El temps del Picó que, per cert, és veterà però no tant com els Infos Idiomes, que també tanquen). També informava de la retallada de sous que vam denunciar els treballadors, afegint-hi les explicacions del director general, Àngel Casas. Gutiérrez també va parlar amb Alfred Rodríguez Picó, que li va avançar que no descarta tenir aviat una altra finestra televisiva.

FrecuenciaDigital_24-12-2012_Els professionals del sector audiovisual d’arreu d’Espanya han pogut assabentar-se de les retallades a Barcelona Televisió gràcies al portal especialitzat Frecuencia Digital, que la tarda del 24 de desembre va publicar aquesta notícia amb tota la informació facilitada pels treballadors d’aquesta casa.

BTVnoticies-cat_20-12-2012_Els nostres mateixos informatius també van explicar les retallades de sou, de programes i del pressupost als districtes. La notícia es va publicar dijous, 20 de desembre, a BTVnotícies.cat. A més de la informació del comitè d’empresa, s’hi incloïen les valoracions del director de comunicació d’ICB, Carlos Alonso, i del director adjunt de Lavínia, Lluís Garriga. Tots dos van parlar de les retallades com a inevitables i van celebrar “haver pogut mantenir els llocs de treball”.

En televisió, els informatius BTVnotícies Vespre i Les Notícies de les 10 també es van fer ressò breument de les retallades que afecten la nostra pròpia empresa.

Comunicacio21_28-12-2012Aquesta mateixa setmana, des de les televisions de districte s’ha fet públic un altre comunicat per denunciar la retallada prevista del 50%. Els treballadors d’aquestes entitats, que són l’origen de BTV i hi aporten la informació més local, hem volgut deixar clar que amb la meitat de pressupost no es pot funcionar i que, per tant, la decisió de la direcció de BTV pot representar el tancament de les televisions de districte. El portal especialitzat Comunicació 21 també ha informat d’aquesta retallada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s