Qui aprova la retallada de BTV?

El darrer Ple municipal de 2012 no va arribar a aprovar els pressupostos de l’Ajuntament per a aquest any. No hi va haver acord entre els grups polítics i el consistori funciona de moment amb un pressupost prorrogat, és a dir, que ara mateix els diners destinats a cada partida haurien de ser exactament els mateixos. Però resulta que a les empreses municipals com BTV se’ls aplica una retallada del 12,5% del pressupost de l’any passat (de 15,85 a 13,87 milions d’euros). Això al marge de cap control democràtic previ i sense saber, francament, on aniran a parar els diners que a final de mes ens treuran de les nòmines.

Els grups polítics hauran de seguir negociant un pressupost municipal per a 2013 i esperem que tinguin en compte el que representa retallar un servei públic com BTV. En part ja ho estem veient: la pèrdua de professionals a la redacció d’Informatius, la desaparició dels imprescindibles Infos Idiomes o el possible tancament de les televisions de districte que són els orígens de BTV i li donen sentit. L’oposició d’esquerres es va declarar contrària a aquestes retallades el mateix dia del Ple municipal.

Aquests mateixos líders municipals també van fer servir els seus comptes a Twitter per deixar clar que estan en contra de les retallades a BTV. Jordi Martí (PSC) va respondre la pregunta que vam llançar a l’alcalde i als presidents dels grups municipals, en què acusàvem el govern de no tenir cap model de televisió local.

Ricard Gomà (ICV-EUiA) va titllar d’injusta la retallada del pressupost de BTV tenint en compte que l’Ajuntament de Barcelona no té problemes financers.

Jordi Portabella (ERC-RCat-DC) es va limitar a repiular als seus seguidors la pregunta que li fèiem.

Qui no ens va respondre van ser ni l’alcalde ni el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, que sembla que seria l’únic grup amb qui -malgrat l’aparent trencament de vincles en altres àmbits- podria ara mateix CiU pactar les retallades que ja s’estan aplicant a Barcelona Televisió. Els treballadors d’aquest servei públic els demanarem un cop més que no ho facin. I també exigirem a la resta de grups que siguin coherents amb el que han manifestat públicament i no permetin que aquestes retallades tirin endavant.

Si som davant d’un canvi de model en la televisió municipal, els barcelonins tenen dret a saber en què consisteix, per què es fa i qui pren les decisions. Fins ara, ni el govern ni el Consell d’Administració ni la direcció de BTV s’han atrevit a donar la cara i donar explicacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s