BTV no emet la cavalcada de Reis per primera vegada en 10 anys

BTV connectava en directe amb la plaça de Catalunya en la retransmissió de la Cavalcada de Reis de 2010.

BTV connectava en directe amb la plaça de Catalunya en la retransmissió de la Cavalcada de Reis de 2010.

Els treballadors de BTV lamentem que, per primera vegada en 10 anys, BTV no emeti programació especial de la cavalcada de Reis. Ni l’arribada dels Reis al port, ni l’entrega de les claus de la ciutat, ni el recorregut… no es podrà seguir en directe a través de la televisió pública de tots els barcelonins. És lamentable quan es tracta de l’esdeveniment que aplega més gent als carrers de Barcelona i una de les senyes d’identitat d’aquesta tele des que es va fundar.

El programa Connexió Barcelona, fent servir les connexions 3G, va oferir en directe la Cavalcada de Reis de 2011.

El programa Connexió Barcelona, fent servir les connexions 3G, va oferir en directe la Cavalcada de Reis de 2011.

La cavalcada mou les il·lusions de milers d’infants i famílies. Des de l’any 1999, BTV ha estat capaç d’emetre cada nit de Reis de manera completa l’arribada de Ses Majestats a Barcelona, que ha estat en directe des de 2003. Un programa amb grans resultats qualitatius i quantitatius, fet amb menys recursos que la comptència. Tot plegat, gràcies a l’esforç d’un gran equip professional.

Què és més barceloní, un programa especial per a les eleccions a la Generalitat o bé una emissió de la cavalcalda de Reis? Tot i que altres mitjans públics facin emissió de la cavalcada de Barcelona, creiem que BTV ha d’apostar per aquest tipus de programació “barcelonina 100%”, tal com mantenen públicament el govern de Xavier Trias, els directius de la cadena i el seu Consell d’Administració. Un cop més, el govern municipal demostra que no creu en el model de televisió que diu tenir per a BTV. Han prevalgut, com sol passar, altres interessos, com ara fer un programa especial la nit de les eleccions al Parlament de Catalunya amb un gran desplegament. Ara no val excusar-se amb la crisi, perquè la cobertura de la nit electoral del 25-N demostra que, quan hi ha interès polític per un programa, hi ha pressupost per fer-lo possible.

Els treballadors de BTV lamentem que els recursos de la cadena no s’inverteixin amb criteris professionals sinó polítics i que es menystingui l’objectiu fundacional d’aquesta televisió: donar servei públic i informació a tots els barcelonins. La cavalcada de Reis d’aquest any és una altra oportunitat perduda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s