Farem la ràdio Barcelona FM

Des de l’1 de gener, al 91.0 de l’FM es pot escoltar tothora una selecció d’èxits musicals. Són les emissions en proves de la nova ràdio pública de Barcelona, operada per Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), la mateixa societat municipal que gestiona BTV. Això vol dir que finalment l’Ajuntament ha decidit encarregar-nos el servei públic de ràdio de la ciutat, després d’anys en què la freqüència de la ràdio municipal estava cedida a COM Ràdio o La Xarxa Ràdio. Els fons que el consistori aportava cada any a aquesta emissora són els que ara rebrà ICB per fer realitat Barcelona FM (així és dirà la nova ràdio pública de la ciutat).

Tot i que feia mesos que se’n parlava, l’encàrrec definitiu per part de l’Ajuntament no es va concretar fins al desembre. És per això que la nova ràdio no estarà definitivament en marxa fins a l’estiu. La direcció d’ICB, que ha incorporat el periodista Rafael de Ribot com a director d’Antena i Continguts de la ràdio, treballa amb la previsió d’estrenar la programació abans de marxar de vacances d’estiu. El model és el d’una ràdio eminentment informativa i de servei, és a dir, basada en blocs de notícies de la ciutat que es van repetint i actualitzant durant tot el dia. A la nit, alguns programes de la graella de BTV podrien tenir també la seva versió radiofònica. El cap de setmana, la música i els programes especials aniran acompanyats de butlletins informatius horaris. L’emissió es mantindrà viva i en directe les 24 hores del dia.

radio2_

L’emissió en proves ofereix, des de l’1 de gener, música i falques identificatives.

Les direccions d’ICB i d’Amaranta Tec-Com s’han reunit amb el Comitè d’Empresa per anunciar-nos que la posada en marxa de la ràdio comportarà la incorporació d’una dotzena de professionals a la plantilla de l’empresa, amb les mateixes categories i condicions laborals que els que ja treballem a BTV contractats per Amaranta amb plaça vinculada al contracte amb ICB per a la gestió dels serveis informatius i tècnics de la televisió i el web. De fet, és aquest contracte, prorrogat l’any passat fins al 31 de juliol de 2015, el que s’amplia per crear el nou equip de Barcelona FM.

L’objectiu d’aquest model de gestió i de la redacció integrada dels informatius és aprofitar al màxim les sinergies entre les tres plataformes (TDT, Internet i FM) i la polivalència dels professionals. Els actuals treballadors de BTV també tindrem l’opció de passar a dedicar-nos preferentment a la ràdio, mantenint el contracte i les condicions laborals. Tothom haurà de tenir present que, a partir d’ara, no només es treballa per a la televisió i el web sinó també per a la ràdio. La direcció, conscient que la redacció ja funciona al límit de les seves possibilitats (i sovint una mica més enllà), assegura que “a ningú se li demanarà que treballi més que fins ara” i que, en tot cas, tot el que s’hagi de fer es farà dins de l’horari laboral de cadascú.

radio1_

La freqüència d’FM a través de la qual durant els darrers anys se sentia COMRàdio i, últimament, La Xarxa Ràdio.

La fórmula de Barcelona FM s’acabarà de perfilar durant els propers mesos. De moment, els tècnics ja treballen per dotar-nos de locutoris i un estudi de ràdio. Els blocs informatius -és a dir, el gruix de la programació- es faran en “self”, és a dir, amb un sistema que permeti al locutor controlar alhora totes les fonts d’àudio. Els redactors s’integraran físicament a la redacció, així que també s’estan planificant els moviments necessaris.

Tot plegat representa, sens dubte, una oportunitat de desenvolupament professional per a tots nosaltres i, tal com ens ha transmès la direcció, una garantia de futur per a ICB. El Comitè d’Empresa restarà amatent per assegurar que les condicions laborals es respecten i que el projecte de la ràdio tira endavant d’acord amb tots aquests principis. Estem en proves i, de ben segur, seran necessàries les aportacions de tothom per corregir el que calgui i fer que la nova Barcelona FM funcioni bé i compleixi els objectius marcats, de servei als barcelonins a través de la ràdio.

Anuncis

2 pensaments sobre “Farem la ràdio Barcelona FM

  1. Retroenllaç: La nova ràdio pública de la ciutat de Barcelona es dirà Barcelona FM | Info Som Com Som

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s