Trilers amb els nostres sous

Cartell del Districte de Ciutat Vella advertint de l'estafa dels trilers.On estan els 335.000 euros anuals que descompten dels nostres sous? Suposem que a les arques municipals, que any rere any es tanquen amb superàvit. Però, quan els treballadors de BTV subcontractats a través de BCN Audiovisual exigim que s’acabi amb aquesta retallada del tot injustificada, obtenim la resposta dels trilers. Intenten marejar-nos fins que no sabem si “la boleta” està a l’Ajuntament, a ICB (la societat municipal de la que depenem) o a BCN Audiovisual (la productora del grup Lavínia que gestiona els serveis informatius i tècnics de BTV i, ara també, Barcelona FM). I tots sabem el que passa en fer negocis amb trilers: que acabes perdent els diners.

Avui hem viscut un nou exemple d’aquesta pràctica. La Comissió de Presidència i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics, una proposició presentada per ICV-EUiA que insta el govern municipal a “crear totes les condicions necessàries per a resoldre la situació dels treballadors i les treballadores de BCN Audiovisual, que els ha portat a convocar una vaga els propers dies 19 de setembre i 3 d’octubre per a millorar les seves condicions laborals”. CiU ha votat a favor d’aquesta proposició. Això hauria de voler dir que seiem a negociar amb l’Ajuntament la recuperació de la retallada de sou que se’ns aplica des de gener de 2013, oi? Doncs no. Tot i aprovar aquesta declaració de bones intencions, el govern municipal ara es nega a reunir-se amb nosaltres i ens remet de nou a la direcció de BCN Audiovisual, amb qui la negociació està ja esgotada. Aquesta negociació es va acabar quan ens van dir que no podien assumir més que la recuperació progressiva fins al 2019 del 3% de la massa salarial, és a dir, menys de la meitat del que ens estan retallant i només sis anys després. De fet, la vaga es va convocar quan la plantilla va decidir unànimement en assemblea refusar aquesta oferta, que considerem ridícula.

Mentrestant, al mig d’aquesta taula de trilers, ICB roman en silenci. A dos dies de la primera vaga de la història de BTV, l’empresa municipal que la gestiona no ha donat cap pas per intentar posar solució a aquest conflicte. Sembla que no vagi amb ells, que es limiten a lamentar les conseqüències de la vaga com si fos una desgràcia natural inevitable. Restem a l’espera d’una primera reunió amb el nou consell d’administració, que es va renovar parcialment al juliol. Incomprensiblement, fins ara el comitè d’empresa mai ens havíem pogut reunir amb el consell d’administració, l’òrgan que aprova entre altres coses el pressupost d’ICB. Més de 17 milions d’euros dels quals sembla que sigui impossible treure’n els 335.000 que es necessiten perquè nosaltres recuperem, sense comptar l’IPC, el sou que teníem el 2012.

Aquesta és la nostra reivindicació, el motiu pel qual farem vaga aquest divendres durant el pregó de les festes de la Mercè i el proper 3 d’octubre durant el ple municipal. Volem agrair totes les mostres de suport que estem rebent de partits polítics, sindicats, Mitjans en Lluita i tota mena de col·lectius socials afectats, com nosaltres, per diverses retallades. Totes juntes som majoria, que diuen. També demanem disculpes a la gran pregonera de la Mercè d’aquest any, l’activista social Núria Gispert, i a totes les colles que participen al seguici de cultura popular que obre les festes de la Mercè. Volem seguir treballant per a ells i per a tota la ciutadania de Barcelona, però necessitem fer palès que uns trilers de la gestió municipal ens estan esquinçant el sou.

Anuncis

Un pensament sobre “Trilers amb els nostres sous

  1. Retroenllaç: La televisió municipal, un servei i no un negoci | Som BTV

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s