El dia de la vaga

Ha arribat el dia. Els treballadors de Barcelona Televisió i Barcelona FM, actualment subcontractats per BCN Audiovisual SLU, fem avui la primera vaga en els 20 anys d’història de BTV i no retransmetrem en directe el pregó de les Festes de la Mercè com cada any. Fins ara havíem participat en vagues generals, però aquesta tarda ens toca deixar de treballar i sortir al carrer per denunciar una retallada que ens afecta només a nosaltres. Des del gener de l’any passat, l’empresa ens descompta cada mes entre el 4,5 i el 10% del sou. Vam acceptar aquesta retallada temporal a canvi de que no fessin fora set companys en un any de crisi econòmica que l’Ajuntament va acabar tancant amb 139,3 milions d’euros de superàvit. Va ser, doncs, injustificat i, per tant, demanem que es reverteixi ja.

Tot i que hem obert una negociació amb l’empresa, no se’ns ha donat l’opció d’acabar amb aquesta retallada. La direcció de BCN Audiovisual assegura que només pot assumir la recuperació del 3% de la massa salarial progressivament fins al 2019, és a dir, menys de la meitat del que tenim retallat i només sis anys després. L’Ajuntament, tot i que aquesta setmana ha aprovat una proposició que insta el govern municipal a “crear totes les condicions necessàries per a resoldre la situació dels treballadors i les treballadores de BCN Audiovisual”, no ho ha fet. Tampoc la societat municipal de la qual depenem, Informació i Comunicació de Barcelona SA.

BTVenVaga

Sembla, doncs, que la vaga d’avui coincidint amb el pregó de les Festes de la Mercè era inevitable. Si res no canvia els propers dies, tornarem a fer vaga durant el proper ple municipal ordinari, el 3 d’octubre. I tots els cops que faci falta fins acabar amb aquesta retallada de sou injusta i innecessària.

Avui portarem la nostra reivindicació a la plaça de Sant Jaume durant el Pregó i posterior el Toc d’Inici de les Festes de la Mercè, a partir de les 18 h. Vestits de vermell i amb globus del mateix color, farem visible que no podem suportar més aquesta situació. Convidem a sumar-s’hi als companys i companyes d’altres mitjans de comunicació que ens estan donant suport, sindicats i altres treballadors de l’Ajuntament, així com a tots els barcelonins que creguin en els mitjans públics de qualitat, on aquesta precarietat laboral no pot tenir cabuda. Recordem que la nostra protesta no és contra la pregonera de les festes ni les colles que participen al Toc d’Inici, sinó contra un Ajuntament que retalla injustificadament els nostres sous. Per la Mercè, sortim al carrer a defensar els nostres drets!

Anuncis

3 pensaments sobre “El dia de la vaga

  1. Companys, us donem suport i estem fent la difusió que podem de la concentració d’aquesta tarda. El cas, però, és que acabem d’assabentar-nos de la convocatòria i amb tant poc temps d’antelació us hem de demanar disculpes perquè serà ens difícil mobilitzar-nos presencialment d’una manera apreciable.

    Sindicat de la Imatge UPIFC

  2. Retroenllaç: La Mercè de la precarietat | Media.cat - Observatori crític dels mitjans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s