Oportunitat perduda per dir no als blocs

El Consell d’Administració de BTV ha decidit finalment que la cobertura de la campanya electoral d’aquestes eleccions municipals es farà mitjançant blocs electorals. La decisió s’ha pres sense tenir en compte la petició que es va fer des de la redacció d’informatius de BTV de treballar sota criteris periodístics i no amb un cronòmetre a la mà.

Per això, com a Comitè Professional de BTV, volem transmetre:

La independència política d’aquest Consell d’Administració queda en dubte amb decisions com aquesta. N’esperàvem més de professionals de reconegut prestigi com Carlos Nieto, Josep M. Carbonell, Vicenç Villatoro, Isona Passola i Albert de Gregorio.

– Com ja els vam dir en una primera carta oberta, confiàvem que el seu perfil professional seria motiu suficient per trencar d’una vegada per totes amb un sistema tancat i obsolet que poc té a veure amb el periodisme. Però no ha estat així.

– No haver atès la petició de la redacció de regir-se  únicament per criteris periodístics evidencia poca confiança en els professionals d’aquesta cadena. Se’ns diu com hem de fer la feina, l’ordre de la informació i el temps determinat que haurem de dedicar a cada formació política. Evidentment no ens agrada, perquè durant tot l’any podem treballar amb la suficient llibertat i no entenem per què, un cop més i durant la campanya electoral, ens ho neguen.

El rebuig dels blocs electorals no permet solucions a mig camí. La seva proposta d’alterar l’ordre d’aparició dels partits “en determinades ocasions en funció de criteris periodístics” o “incloure dins dels blocs notícies sobre actes de partits o coalicions que no van participar a les eleccions municipals de 2011” no ens serveix. Per nosaltres perpetua igualment aquest sistema. I no és això el que vam demanar.

– Creiem que, com a televisió pública, s’ha perdut una bona oportunitat per encapçalar un canvi que la professió està reclamant des de fa anys i que té el suport del Col·legi de Periodistes.

Per tant, ens sentim molt decebuts per la seva decisió i ja els avancem que ens veiem abocats, un cop més, a mostrar el nostre rebuig a través de protestes al llarg de tota la campanya, la qual cosa –som conscients– va en contra de la imatge de qualitat de la cadena. Però creiem que és l’única opció que ens han deixat.

Barcelona, 5 de maig de 2015
Comitè Professional de BTV

Trobareu més informació sobre la denúncia dels blocs electorals davant la justícia europea en aquest blog impulsat des del Col·legi de Periodistes de Catalunya:
https://noalsblocs.wordpress.com/

Anuncis

Un pensament sobre “Oportunitat perduda per dir no als blocs

  1. Para los trabajadores de BTV:

    ¿seríais partidarios de que la radio pública municipal barcelonesa emitiese en DAB+ a través del centro emisor de Collserola?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s