Manifest de les treballadores i treballadors de betevé

La plantilla de betevé volem manifestar la nostra preocupació per la situació en què es troba el mitjà de comunicació públic de Barcelona.

 • Tot 2019 sense programes nous. Ens preocupa que s’hagi pres aquesta decisió per part de la direcció, tenint en compte que en el darrer any ja hem perdut 343 hores de producció pròpia i que la ràdio ha passat de 12,30 hores diàries d’informació a 2,30 hores.
 • Redifusions abusives. En canvi, ens trobem amb redifusions a la televisió de programes antics com ara Cròniques de Barcelona (2015, 80 passis), Cases ecològiques (2015, 50 passis), Ciutadà novell (2018, 20 passis) o Tot art (2014, 70 passis).  
 • Externalització de diversos programes. Lamentem que es vulguin externalitzar programes emblema de la casa com el Catakrac i La cartellera, o de servei ciutadà com Codi de barris, amb gran ressò a les plataformes veïnals.
 • Reducció dels serveis informatius de betevé sense precedents. El 25 i el 26 de desembre betevé no ha emès cap informatiu i l’1 de gener tampoc no ho farà. D’ara en endavant se suprimirà l’informatiu del migdia la resta de dies festius. És una mesura molt greu i dràstica que repercuteix directament en el dret bàsic dels barcelonins a ser informats en dies que la ciutat no s’atura.
 • Sortida de la plataforma digital Vodafone. No entenem que betevé hagi abandonat la plataforma Vodafone i que s’estudiï sortir també de Movistar+. Es retallen les plataformes des d’on es pot veure la televisió pública de Barcelona i s’abandona part de l’audiència.
 • Fracàs dels objectius marcats per la direcció amb una pèrdua del 75 % d’audiència des de l’entrada de la nova direcció.
 • Tot i que el web beteve.cat és la gran aposta de la casa, els usuaris amb prou feines superen els del 2015, abans de tenir el nou web, tot i els esforços de la redacció per tenir més impacte. Això ens fa dubtar de l’eficàcia de l’estratègia digital marcada per la direcció.
 • Arrencada de projectes que no han tingut continuïtat per falta de resultats. El Datalab, el BTV Media Lab o el programa Drone Riders, que es va interrompre després de 10 programes, tot i tractar-se d’una competició que mai no va emetre la final.
 • Comunicació pràcticament inexistent amb la plantilla. No se’ns informa dels canvis que s’adopten, o es fa amb molt poc marge de temps a la seva aplicació, un fet que agreuja la sensació d’improvisació constant. Lamentem que sovint coneixem les novetats de betevé i del projecte que es vol dur a terme a través d’altres mitjans de comunicació.

Tots els punts exposats evidencien la falta de lideratge a betevé. Som conscients que les noves tecnologies i narratives audiovisuals es troben en un moment de reflexió i canvi important (no només per suposat a betevé, sinó a tot el món) i en moments així, més que mai, cal un lideratge molt clar que no hem vist i que ha comportat per la gran majoria de treballadors una pèrdua absoluta de confiança tant en el director actual com en el projecte.

Per tot plegat exigim:

 • Tornar a betevé la producció de programes propis, especialment Codi de barris, Catakrac i La cartellera.
 • Recuperar l’emissió de tots els informatius en dies festius.
 • Revertir la sortida de la plataforma Vodafone.
 • Un lideratge que abordi el present i el futur, sumant totes les plataformes per igual i aprofitant i positivant els recursos que ens dona el fet de ser una televisió pública, nascuda ara fa 25 anys.

Després de quatre anys sense veure resultats ni uns objectius clars, les treballadores i els treballadors de betevé volem veure canvis per part de la direcció que donin resposta a les nostres exigències abans del 31 de gener del 2019.

foto 3

2 pensaments sobre “Manifest de les treballadores i treballadors de betevé

 1. M’agradaria molt fer arribar a qui calgui, que per a mi Betevé es una bona opció en quan a informatius, entreteniment i cultura.
  Per això dono suport absolut als treballadors que signen aquest manifest.
  Barcelona no es pot quedar sense aquesta televisió pública de qualitat.

 2. Retroenllaç: Resposta del Comitè d’Empresa a l’entrevista del director Sergi Vicente al diari ARA del 13/01/2019 | Som betevé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s