Comunicat del Comitè d’empresa

Després de la negativa dels treballadors i treballadores de betevé d’acceptar un pacte que suposava una reducció de poder adquisitiu i retallada en condicions laborals, la direcció de l’empresa continua amb el seu pla de xoc (iniciat amb 9 acomiadaments el passat mes de juliol).

DAVANT L’AMENAÇA D’ACOMIADAMENTS IMMINENTS A BETEVÉ, EL COMITÈ D’EMPRESA EXIGEIX QUE:

  • S’aturi qualsevol procediment d’acomiadament o reestructuració de la plantilla.
  • Es continuï negociant un conveni que reguli la nostra activitat com a mitjà públic en unes condicions justes, sense rebaixes salarials ni retallades de drets laborals.
  • L’Ajuntament de Barcelona trobi una solució a la situació actual de betevé, sense el perjudici directe a les condicions laborals dels treballadors i treballadores.
  • La destitució del director de l’ens, Sergi Vicente, i de la directora de recursos, Carme Ponte, vista la nefasta gestió i incapacitat de negociació en tot aquest procés.
  • La destitució dels membres del Consell d’Administració de betevé: Susana Alcaide, Josep Maria Carbonell, Francesc Orteu, Álex Sàlmon i Xavier Vidal, decidint des de l’ombra el futur de 244 treballadors sense conèixer les necessitats reals del mitjà ni seure a la mesa de negociació.

Esperem que aquest conflicte es resolgui d’una manera pactada sense eternitzar el procés per via judicial.

Recordem que les primeres demandes per cessió il·legal es van donar el 2014, sent totes favorables pels treballadors i on l’empresa no va cessar en posar recursos davant el TSJC, malbarant fons públics.

Comprovada la solvència de l’Ajuntament de Barcelona, aquest pla de xoc de la direcció de betevé en forma d’acomiadaments i retallades socials, només obeeix a la venjança de la directiva vers els treballadors demandants.
El que la justícia va dictaminar en diverses sentències fermes, ara es vol revertir a cop d’acomiadaments.

Els treballadors de betevé i el comitè diem tolerància zero als acomiadaments!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s