Els treballadors d”El Pla B’, que han demandat ICB, acomiadats

Reproduïm a continuació el comunicat dels treballadors d”El Pla B’, un programa que no continuarà al setembre a la graella de BTV. La fi del programa suposa, a hores d’ara, que l’equip que hi treballava perdi la feina, malgrat que aquests professionals fa temps que reclamen ser contractats directament per BTV. De fet, ja hi ha més de 40 treballadors que han demandat la societat gestora, ICB, i el subcontractista corresponent amb  el mateix objectiu. Tots els treballadors de BTV ens solidaritzem amb la dotzena de companys de diferents programes que, fruit d’aquesta situació, s’estan quedant sense feina. Tots volem ser contractats per ICB, perquè tots som i fem BTV.

COMUNICAT DELS PRIMERS TREBALLADORS QUE HAN DEMANDAT ‘Informació i Comunicació de Barcelona S.A. s.p.m.’ PER CESSIÓ IL·LEGAL

• Els primers treballadors que van denunciar l’empresa municipal ICB no continuaran a BTV el proper mes de setembre
• La no continuïtat podria suposar una vulneració del dret constitucional a la tutela judicial efectiva, que recull l’article 24 de la Constitució, en el seu vessant a la indemnitat
• Són els mateixos professionals que van denunciar el Consell d’Administració per negar-los el dret a votar el Comitè Professional i que van reclamar-ne la dimissió
• A data d’avui són 23 els professionals que no continuaran treballant el proper mes de setembre a Barcelona Televisió
• La privatització de la gestió i producció de continguts transfereix diners públics a les productores de televisió privades i resta finançament i recursos humans per a una televisió pública de qualitat

Els primers treballadors que van demandar a Barcelona Televisió per cessió il·legal no continuaran a aquest mitjà el mes de setembre. Se’ls ha comunicat l’acabament del contracte. Es tracta d’una mesura que el jutge podria interpretar com una vulneració del dret constitucional a la tutela judicial efectiva, tal i com recull l’article 24 de la Constitució Espanyola, en la seva vessant al dret a la indemnitat. El dret a la tutela judicial efectiva protegeix els ciutadans per poder reclamar davant els tribunals. I el dret a la indemnitat, a que no se’ls represaliï, per exemple, a través d’un acomiadament, que és exactament el que ha passat.

Són professionals que han treballat des de fa anys en diversos programes de Barcelona Televisió, algun dels quals des del 1999, i que se’ls acomiadava cada final de temporada a l’estiu i al setembre se’ls tornava a contractar.

Són els mateixos que, a banda de la demanda interposada, van denunciar el Consell d’Administració perquè els va negar el dret a decidir en les votacions per al Comitè Professional. Tant el Col·legi de Periodistes com el mateix Comitè Professional de BTV, el Sindicat de Periodistes i el Sindicat de la Imatge van donar la raó als que reclamaven el dret a poder votar.

Per això van reclamar la dimissió del mateix Consell d’Administració, un fet que va comptar amb el suport de la majoria de professionals de BTV en assemblea.

A data d’avui, un total de 23 treballadors no continuaran a Barcelona Televisió la propera temporada, tot i que amb tota probabilitat en siguin més. Hi ha dos programes que estan sotmesos a “ajustos” i per tant, a menys pressupost. Encara no s’ha detallat els efectes d’aquests “ajustos”.

Sota l’excusa del disseny de la nova programació, la nova direcció de BTV està aprofitant per aplicar retallades. Unes retallades que no caldria fer si s’internalitzés la plantilla i es paralitzés el nou concurs públic per a la privatització de la gestió i producció de continguts.

Continuar amb el concurs públic significa retallar sous i precaritzar condicions laborals. Es tracta d’un model que transfereix diners públics cap a les productores privades, en comptes de finançar adequadament i possibilitar una televisió amb més recursos. Humans i tècnics. Per aquest motiu s’ha d’aturar.

El nou equip de govern municipal de Barcelona en Comú, tant en el seu programa electoral com en el discurs d’investidura de l’alcaldessa Ada Colau van prometre que acabarien amb la precarietat de les empreses municipals. Ara és el moment de fer-ho. BTV pot ensenyar el camí.

2 pensaments sobre “Els treballadors d”El Pla B’, que han demandat ICB, acomiadats

  1. Retroenllaç: Un exemple més de la precarietat a la televisió pública de Barcelona, BTV | Correscales

  2. Retroenllaç: Comunicat | Som BTV

Deixa un comentari