Comunicat del Comitè després dels 12 nous acomiadaments d’avui

Avui la direcció de betevé ha portat a terme la seva amenaça de fer nous acomiadaments. Aquesta vegada són 12 els companys i companyes que han estat acomiadades, que es sumen als 9 treballadors acomiadats el passat mes de juliol.

Des d’avui mateix, la direcció de betevé ha suprimit els programes culturals Àrtic, La Cartellera i el programa de proximitat La Família Barris.

Després de mesos de negociació per aconseguir un conveni que reguli les necessitats de betevé com a mitjà de comunicació públic, es va portar a votació una darrera proposta d’organització del treball i marc econòmic per part de l’empresa. La plantilla va rebutjar aquesta proposta que pretenia una retallada econòmica i eliminació de drets laborals.

La venjança de l’empresa a aquesta negativa ha estat l’acomiadament de 12 persones (i ha arribat just quan les dues parts estàvem més a prop que mai d’aconseguir un acord).
El director, Sergi Vicente, ha al·legat per fer aquesta reestructuració la necessitat d’assolir un model sostenible. Un model de mitjà públic que, a dia d’avui, els treballadors desconeixem. El director no ha presentat encara un ‘contracte-programa’ vàlid (el passat document que va elaborar no va rebre el suport de l’Ajuntament), encàrrec pel que va ser escollit i que va caducar el 2017.

Volem també fer públic que el propi Vicente, tot i ser l’artífex dels acomiadaments, ha actuat d’una manera irrespectuosa i covarda sense donar explicacions directes als treballadors acomiadats. És pràctica habitual d’aquest director no fer front amb la seva presència a les situacions més complicades, com assistir a les meses de negociació o parlar amb els acomiadats.

És intolerable que l’Ajuntament de Barcelona permiti pràctiques de coacció contra els treballadors després d’aconseguir per via judicial la internalització com a treballadors públics.
Des de direcció ja se’ns ha comunicat que no seran les darreres mesures que es prenguin i que, properament, es continuarà amb el pla de xoc en forma de més ajustos. 

Des del Comitè no acceptem cap més amenaça ni represàlia per revertir el que va dictaminar el TSJC.

Com a Comitè, considerem inadmissible l’acomiadament d’un total de 21 treballadors i demanem de nou que els responsables d’aquesta situació siguin destituits: el director Sergi Vicente, la directora de recursos Carme Ponte i tots els membres del Consell d’Administració que han donat el vistiplau a aquest atac al mitjà públic de Barcelona.

Davant aquesta greu situació, apel·lem a la implicació directa de l’alcaldessa Ada Colau i del primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni per demanar la readmissió de tots els companys acomiadats i per sol·licitar uns interlocutors vàlids en un procés de negociació de conveni.
Creiem que no és viable arribar a un acord donada la incapacitat de gestió i negociació de Carme Ponte i Sergi Vicente.

Lluitarem fins el final per un mitjà públic de qualitat, sense retallades ni amenaces constants!

Tolerància zero als acomiadaments!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s